fredag 26 februari 2010

Nya valpar

Idag blir det inga bilder for fotandet har legat lite pa is sen sist.

Imorse upptackte vi att jag har punktering pa ena bakhjulet. Lite smairriterande men det slar anda inte gardagens resa fran Therese. Vagen var oversvammad pa ett stalle och det kom in sa mycket vatten i motorn att bilskrallet la av. Fyra spanska herrar kom skuttande och ville hjalpa till men efter ett tag gav de upp. En av dem fick lite daligt samvete for att de inte lyckades hjalpa mig och erbjod sig att bara mig tillbaka genom vattnet till bilen. Jag avbojde men tackade for hjalpen, vadade genom vattnet, hoppade in i bilen, startade den och korde darifran. Ibland har man turen pa sin sida.

Det kom en spansk dam med fem valpar idag. De var hur sota som helst. En av dem var albino. Vi bestamde att hon ska ha dem hemma hos sig i en vecka och lamna in dem till oss pa fredag. Jag vet inte riktigt hur gamla de ar men det ror sig nog bara om 6-8 veckor. Damen hade med sig en massa brod som vi gav till hundarna i kvallsmaten.

En bit fran garden ligger en dod katt bredvid vagen. Det ar sorgligt for den har scaliborhalsband pa sig sa den maste haft nagon som bryr sig om den. Vi har tankt ta bort den men ingen kanner sig sa frestad att gora det och darfor ligger den kvar. Vid lunchen idag kande vi en smatt rutten doft men kunde inte avgora var den kom fran. Till sist kom jag pa att det maste vara Sandy som rullat sig pa katten. Han gar los pa promenaderna och hade klet pa en sidan. Vi luktade pa honom och mycket riktigt stank han dod katt. Det blir dusch for den lille killen innan laggdags ikvall.

Okej da, tre bilder blir det. Hittade dem pa usb-minnet.

torsdag 25 februari 2010

Ledig dag

Idag är jag ledig. Jag följde med Therese hem igår och vi tog en härlig promenad längs floden med hundarna. Eddie och Alice tyckte det var jätteskönt att få springa lösa och leka tillsammans med hennes hundar. Det var kul att träffa Therese hund Miguel igen. Han var ganska spinkig sist jag såg honom. Då bodde han fortfarande på SOS. Nu har han vuxit till sig och blivit en riktig skönhet. Han och Eddie föll för varandra och sprang och jagade varandra medan stackars Alice och Bulie gjorde sitt bästa för att hänga med.
På kvällen åt vi middag hemma hos Therese och sen gick vi ut och drack öl tillsammans med George. Det var en väldigt lyckad kväll!
Therese har åkt iväg på ett möte så nu sitter jag och myser med alla vovvar och njuter av snabbt internet och en dator med å, ä och ö. Det är de små sakerna i vardagen som räknas.

Fina Miguel

Alice njuter av vattnet

Bulie med

Abbey hade fått ett hem hos ett spanskt par men de lämnade tillbaka henne efter bara några dagar eftersom de inte lyckades få henne rumsren. Hennes syster Mea blev glad över att få tillbaka sin lekkamrat så man får väl försöka se det positiva. De kom för att lämna tillbaka henne på kvällen och det var så mörkt så vi såg inte att det var hon. Vi trodde att det var några som ville lämna in en ny hund och det blev lite rabalder innan vi fattade att det var Abbey. Så kan det gå när ingen av volontärerna pratar spanska.

Abbey

Mea

Bynfo, Abbey och Meas burkompis

Det har varit soligt till och från i några dagar nu så den värsta vätan har försvunnit. Det är fortfarande lerigt inne i Shadows gamla bur som har utsetts till lekhage. Vi brukar leka med hundarna där inne efter promenaderna och vissa verkar tycka att det är roligt att ta sats och slajda genom leran. Tyvärr har vi inte möjlighet att låta alla hundar leka där inne varje dag så de får turas om. Vi har en bok där vi skriver upp vilka hundar som fått leka vilket datum.

Jättebebisen Benji är otroligt lekfull men han är så stor att de andra hundarna blir rädda när han drar igång. Härom dagen fick jag en snilleblixt och knökade in Perras och Mats hund George tillsammans med Benji i lekhagen och de for omkring som skållade troll i säkert en halvtimme. Till och med Olivia hängde på efter ett tag. George var täckt med lera från topp till tass efteråt men de såg lyckliga ut alla tre.

Benji tar igen sig efter leksessionen med George

Även Dudley tycker om lerlekhagen. Den hunden skulle kunna ägna en livstid åt att jaga bollar. Han är jätteduktig på att apportera och efter att han släppt bollen vid ens fötter står han och stirrar på den som om han med tankekraft försöker få den att flyga iväg. Jag känner mig lika hemsk varje gång jag avslutar leken och sätter tillbaka honom i buren igen. Det finns planer på att riva väggarna mellan några burar så att lekhagen blir lite större. Som det är nu finns det inte så mycket plats att springa på men det blir i alla fall en liten förändring i hundarnas vardag.

Det är otroligt hur humöret svänger i takt med vädret. De senaste dagarna har det varit skönt att jobba och man har mycket större tålamod med hoppiga och dragiga hundar så fort solen skiner. Även hundarna är mer avslappnade och vid lunchtid ligger de utslagna på rad i solskenet. Tack till Josefina Häll som bidragit med bilder på solbadande hundar.

Rover och Yentil

Sarah



Ultima

Sasha

Noah

Nu har jag lyckats ta en färsk bild på Penny. Jag hade rena byxor på mig så jag ville inte gå in i buren så det fick bli en bild genom gallret. Rena kläder är värda sin vikt i guld på SOS. Penny var så söt när hon var ute på promenad för några dagar sedan. Hon gick tillsammans med Rover, Yentil, Håkan och Patty när hon mötte mig tilsammans med Eddie, Alice, Daisy och Nobby. Penny är ju kär i Eddie och ville inte alls fortsätta tillsammans med sin egen grupp när hon fick syn på Eddie.

tisdag 23 februari 2010

Hejda till adopterade hundar

Jag ar lite forvirrad av allt solsken idag sa jag minns inte riktigt vad som hant de senaste dagarna.

I sondags akte ett helt gang hundar ivag till nya hem. Vi hade fullt upp med att bada hundarna och forbereda dem for resan men allt gick som pa rals. Pa morgonen akte Xavi och Meeka med fem volontarer till Sverige och pa kvallen kom Kelly och hamtade Rollie, Theo, Boone och Ginny for att kora dem till England. Det ar alltid sorgligt nar hundarna aker aven om det ar vad vi jobbar for. Joanna, en av volontarerna, tyckte att det paminde om maffiaverksamhet nar vi stod i den morka granden och vantade pa en stor skapbil som skulle hamta vara "varor".
Xavi tyckte inte om att badas i Sapona
Gill, Dudley och Meeka efter vovvarnas sista lekstund tillsammans
Vantan pa Kelly och transporten till England

Nybadad Theo som snart ska aka till England
I mandags flyttade Maria och jag ut till garden. Jag kommer sakna vara bilresor till Tony pa kvallarna eftersom vi da fick mojlighet att flippa ur totalt. Men det ska bli skont att slippa aka fram och tillbaka varje dag.

Igar hamtade Gill och jag Monique hemma hos Sallie och fick traffa hunden Sallie. Gill ar annu kassare an jag pa att hitta sa vi han besoka tva spanska byar, prata med tva gubbar och bli otroligt aksjuka innan vi antligen hittade ratt. Vagarna uppe i bergen ar inte att leka med just nu. Allt regn har skoljt undan delar av vallen som vagarna byggts pa sa att asfalten sjunkt ner en bit langs vissa partier. Gill vet aven var gaspedalen sitter sa jag hade viss dodsangest i vissa kurvor. Det var i alla fall valdigt vackert uppe i bergen och de sma byarna vi besokte var som fran en annan varld.
Hunden Sallie har verkligen hittat den perfekta platsen att pensionera sig pa. Hon lag och mos framfor brasan och sag ut att ma som en drottning.
Vi kande oss jatte hemska som tog Monique fran hennes plats framfor brasan och korde henne till lervallingen pa SOS. Forhoppningsvis far hon snart ett hem och slipper stanna hos oss sa lange. Hon ar en fullkomligt fantastisk hund. Otroligt vacker, rumsren, alskar katter och ar valdigt kelig och tillgiven. Det har blivit en stor omstallning for henne att flytta men hon tar det valdigt bra. Hon har flyttat in hos Dudley som blev sjalv nar Meeka akte till Sverige och de trivs bra ihop. Jag lekte en stund med dem i lekhagen idag men det var mest Dudley som lekte. Monique koncentrarade sig mer pa att bli klappad.

fredag 19 februari 2010

Uppdatering

Forst ska jag beratta om lite privata angelagenheter. Jag har ju med mig mina hundar Alice och Eddie pa "semestern". Bada tva verkar tycka att det ar skoj med alla lekkamrater och att fa alga (utlases: aelga, det har ingenting med alger att gora) runt i bergen. Alice kan vara lite svartsjuk av sig men a andra sidan finns det fullt med folk som gosar med henne. For ungefar en vecka sen hittade Eddie ett ben under en promenad. Han gnagade pa det i tio minuter ungefar innan han blev av med det. Nagon dag senare borjade han matvagra och han kraktes flera ganger sa jag tog honom till veterinaren. Han var valdigt uttorkad sa han fick dropp och en massa sprutor. Veterinaren hittade inget fel pa honom men trodde att det rorde sig om forgiftning. Han ar i normala fall ingen knahund men han lag med huvudet tryckt mot mitt brost i en timme medan han fick droppet. Pa kvallen at han litegrann och dagen efter akte vi tillbaka till veterinaren och han fick aterigen dropp. Igar var vi tillbaka for tredje gangen och da fick han en spruta och vitaminpiller som han ska ha morgon och kvall. Igar at han tre protioner och imorse at han en jatteportion sa forhoppningsvis far han tillbaka de tva kilo han tappat under de har dagarna.
Energin ar det dock inget fel pa. Han kutar runt som vanligt nar han ar los mn han ligger garna lite extra i sangen och drar sig.

Eds med Tonys hund Seamus

Regnandet har antligen borjat lugna ner sig nu och solen har varit framme en hel del idag. Det ar fortfarande lerigt och dant men vissa av de evakuerade kennlarna gar att anvanda igen.

Nar vi var ute och gick harom dagen kom en gubbe och pratade med Therese. Tydligen ar marken dar vi har rastat hundarna privatagd och han ar anstalld for att se efter den. Det ar ett jaktomrade sa hundar ar inte tillatna. Allsta har vi inget vettigt stalle att rasta hundarna pa langre. Jag har lite bilder fran deras sista springtur i de har bergen.

Vi gar for tillfallet med dem langs vagen, forst fram till gransen dar vi inte far ga langre och sedan at andra hallet ner till en mack i narheten. Det blir i alla fall en 15-minuterspromenad och sedan far de leka och jaga bollar en stund inne i en av de stora burarna. Denna losning ar inte hallbar i langden men vi kommer inte pa nagot battre for tillfallet. De far atminstone gora av med lite av all sin energi nar de jagar bollar och leker.


Max verkar nojd med att leka i leran

Jag har filmat Toya, Sammi, Boone och Max nar de springer i bergen precis som jag sa att jag skulle gora men det gar tyvarr inte att ladda upp filmen. Hla datorn laser sig nar jag forsoker sa det far bli en annan gang.

Spinkiga Penny, som vi fangade under min forsta vecka har, har vuxit till sig en hel del. Hon ar fortfarande mager men det ar inte alls lika illa som det var i borjan. Hon har aven blivit modigare och kommer nyfiket ut ur huset nar man gar forbi buren. Hon har till och med fatt springa los inne i Eden tillsammans med George och Sandy. Hon funkar bra ihop med de flesta andra hundar men gar oftast tillsammans med Elvis pa promenaderna eftersom han ocksa sitter i singelbur an sa lange. Jag tog ut henne tillsammans med Benji och Olivia haromdagen men Benji var lite for lekfull for hennes smak. Jag ska ta lite farska bilder pa henne nagon dag da det ar fint vader.

Moniques valpar flyttade igar. De ska sa smaningom aka till Belgien. Vi ville fa bort dem fran garden sa fort som mojligt. Jag kommer sakna de sma liven. De har sadan otrolig energi och delar frikostigt med sig av pussar. En av dagens hojdpunkter var nar man skulle stada deras bur och slappte ut alla sex pa innergarden sa att det fick stoka omkring en stund. Det ar tomt utan dem.


For er som kommer ihag Kinko och hur hemskt hans huvud sag ut forut har jag en bild som kan pigga upp lite i vintermorkret. Hans behandling har gjort underverk och nu for tiden ar han en riktig snygging. Kanske lite rund om magen bara.

tisdag 16 februari 2010

Oversvamning

I sondags var Maria och jag lediga. Vi at pizza, tittade pa film och tog en strandpromenad med hundarna. Jag lyckades aven sprutlackera varat sovrum med coka cola. Regnet hangde i luften hela dagen men det kom aldrig riktigt igang. Tyvarr har bilderna fran var mysiga strandpromenad smitit sa jag kan dela med mig av dem efter var nasta ledighet och latsas att vi varit pa stranden da med.

Pa mandagen daremot oppnades himmelens portar. Mon Dieu, vad det regnade, non-stop i flera timmar. Till en borjan var vi inte sa oroliga. Vi satte in pumpar i de burar som var blotast och snickrade lite sangar at hundarna sa att de skulle komma upp en bit fran vattnet. Till en borjan var det kul att leka Byggare Bob men nar regnet bara fortsatte borjade jag bli orolig for att vissa hundar skulle bli sa blota att de skulle frysa ihjal under natten.
Efter nagra timmar var det sa mycket vatten i burarna sa att vi borjade springa med hinkar och osa ut vatten. Men det var hopplost. Lika snabbt som vi fick ut en hink hade det runnit in motsvarande tio. Till sist gav vi upp och borjade evakuera hundarna ur de burar dar det var som varst. Nar vi akte hem pa kvallen fanns det hundar i husvagnarna, hundar i koket och jag kan ge mig fasen pa att jag hade hittat en hund inknokad i tvattmaskinen om jag bara tittat efter.
Brian kom ut och racerbyggde upp tva nya burar sa alla hundar i de murade kennlarna kunde flytta.
Fran de burar dar det var mojligt gravde vi kanaler sa att vattnet skonk undan. Alla gjorde ett fantastiskt jobb och hundarna verkade riktigt nojda med oss. Sarskilt Liza och Sophie som fick tillbringa natten inne i Joannas husvagn (I Jossans sang. Sa gar det nar man lamnar den obevakad nagra natter)

Idag forsatte jobbet med att torrlagga burarna. Gill upptackte att grannars tradgardar har draneringsror som gar rakt in i vara hundburar. Suck, man upphor aldrig att forvanas!

Aven idag har pumparna gatt for hogtryck men det har aven regnat en del sa burarna gar fortfarande inte att anvanda. Snalla du, har du nagra kronor att avvara sa donera dem till SOS sa att vi kan kopa in fler pumpar for det kommer antagligen att regna fler ganger i framtiden.

lördag 13 februari 2010

Snart lediga

Imorgon ar Maria och jag lediga. Det ska bli riktigt skont. Idag slog jag mitt personbasta genom att ga 15 promenader och ett tag trodde jag benen skulle trilla av. Det ar fortfarande regnigt och lerigt. Den hoga luftfuktigheten gor att det kanns som att andas under vatten. Flera burar ar oversvammade sa vattenpumpen har gatt pa hogtryck och vi har lagt ut lastpallar med skivor pa for att hundarna inte ska bli for blota.
Sadana har dagar ar det skont att bo hemma hos Tony sa att vi far komma in dar det ar varmt och torrt i slutet av dagen.

Vi har laddat upp med pizza, glass, chips och godis och planerar att inte lamna sangen pa hela dagen imorgon. Ifall det blir uppehall ska jag ta hundarna till stranden en svang.

En till bra sak med att bo hos Tony ar att mina alsklingar Willy och Heather bor dar

Willy dar han inte far vara


Alice lappar hade fastnat i morrningsposition nar hon sov

Stackars Liza har det kampigt i det kalla och blota vadret. Hon har ont i ett bakben och det blir inte direkt battre av kylan. Vi har borjat ge henne artrosmedicin pa kvallarna men det ar for tidigt att saga om det hjalper annu. Hon har blivit en riktig finsmakare och vill inte ata om man inte blandar kott i maten. Jag tror hon vet att hon ar SOS drottning.
Liza och Josefine
Vi har andrat promenadvagen en aning. Jag stotte pa en argsint engelsman imorse som var sur for att hans hundar skaller nar vi gar hundra meter fran hans staket. Han sa att vara hundar i och for sig inte skaller nar vi gar ut med dem men att han inte kunde trana sina hundar att vara tysta. Eftersom vi vill halla oss val med grannarna lovade jag att vi ska hitta en annan vag istallet...och det gjorde vi.
I nagra dagar har vi testat att ta Toya och Sammi tillsammans med Max och Boone pa promenaderna och det har fungerat jattebra. Tanken ar att Max ska flytta in till Toya och Sammi nar Boone drar till England. Idag slappte vi alla fyra losa tillsammans under promenaden och de hade jattekul ihop. De hade lite problem att bromsa i leran bara sa vi fick vara snabba att hoppa ur vagen nar de kom farande. Jag ska ta med mig filmkamera nagon dag och filma dem nar de far runt i 190 knyck. Jag hoppas att det gar att lagga ut filmen har sen men risken ar att uppkopplingen ar for seg.
Jag minns inte om jag redan har namnt det men Hakan och Patty har flyttat in i Rovers grupp och Primera bor inne hos Doggie och Tricky (ar ganska saker pa att jag redan berattat om Primeras flytt i alla fall)
Jag har snott lite fina bilder fran Marias minneskort. Jag tog lite bilder pa ett oversvammat SOS idag men hade glomt att satta i minneskortet i kameran sa det blev tyvarr inga sadana bilder.
Vackra Boone som tar med sig brorsan Theo till England om en vecka
Kiera som alskar sina tennisbollar
Syskonen Mea och Abbey
Och till sist lite fina utsiktsbilder fran promenadvagen.


fredag 12 februari 2010

Regn och koppeltraning

Igar fick vi ett litet bakslag. Det har flutit pa sa bra de senaste dagarna med promenaderna och manga hundar har fatt sprungit losa. Men igar kom det en gubbe och sa till Pernilla att vi inte fick ga den vagen for att det ar hans mark. Han pratade bara spanska men hon forstod pa hans gester vad han menade. Vi vet inte om det verkligen ar hans mark eller om det bara var vad han sa for att han inte ville ha hundar i narheten. Idag gick Tony med pa en promenad for att prata med honom om han dok upp igen men vi sag inte till honom. Det ar lite markligt eftersom det ar fullt av folk som rastar sina hundar, getter och hastar dar. Tony hade en teori om att det ar ett jaktomrade och att det ar darfor man inte far ga dar med hund.

Pa eftermiddagen idag kom ett par som adopterat Bobby och Eva och gav hundarna godis som iflyttningspresent. De har en radiokanal och ska pusha lite for SOS under radiosandningarna.
Lagom till matningen ikvall borjade det osregna sa vi flot omkring med matskalarna mellan burarna. Vi kopplade nagra hundar at gangen och matade sa att de skulle slippa sta ute i regnet sa lange.

Primera har flyttat in till Doggie och Tricky men det ar ett hal under deras dorr sa hon forsoker smita tillbaka till sin kompis Ciro sa fort hon far chansen.

Flodhasten Tricky njuter av solen

Aven Ciro har blivit en riktig utbrytarkung. Tidigare har han fatt springa los inne i Eden (delen av garden dar volontarernas husvagnar star) men en meterhog grind ar inget som stoppar en livlig podenco.

Penny fortsatter gora framsteg. Hon far ga ut nar de flesta hundar redan varit ute sa att det ar lite lugnare pa garden. Idag foljde hon med riktigt snallt och blev bara radd nar bilar passerade eller grannhundarna var for hogljudda.


Igar forsokte jag ta lite fina bilder pa Shadow och Fjordor men det var inte det lattaste eftersom Lily hangde som en kardborre i min hastsvans hela tiden. Jag slangde citroner till henne som hon jagade och da fick jag nagra sekunder pa mig innan hon slog till igen. Darfor blev inte resultatet sa bra men tva bilder kan jag bjuda pa i alla fall. Jag tankte borsta hundarna i Shadows grupp ocksa. Fjordor tyckte det var jatteskont och visade tydligt sitt missnoje nar jag slutade genom att smalla till min arm med tassen. Lily daremot gav sig attan pa att kaka upp borsten, men hon verkade tycka det var roligt och det ar ju huvudsaken.
Fjordor

Shadow