onsdag 31 mars 2010

Farval for den har gangen

Idag ar en mork dag. Solen skiner plikttroget men hela dagen har jag gatt och tankt att allt jag gjort har jag gjort for sista gangen. Det ar val inte helt sant eftersom jag planerar att snart aka tillbaka igen men anda.

Maria och jag badade alla hundar som ska aka med oss, dvs Alice, Eddie, Primera och Sandy. Efter det tog jag ut Alice, Eddie och Melchior pa en promenad och naturligtvis hittade de en gyttjepol att bada i. Eddie var kosvart pa hela underkroppen till ovriga volontarers noje. Det var bara att bada om honom men Eddie vore inte Eddie om han inte rullade sig i en sandhog dirket efter sa nu har jag betsamt att han far aka smutsig till Sverige.
Alskade hund
Pa eftermiddagen storstadade vi bilen sa att den ska vara ren och frasch infor hemresan men kanner jag oss ratt sa kommer den inte vara ren sarskilt lange.

Nar jag skulle koppla Melchior vid matningen kom tararna han gjorde sitt basta for att trosta. Trost a la Melchior innebar blota pussar fran navelhojd och uppat. Inte en centimeter av overkroppen kom undan opussad. Imorgon bitti ska jag ta honom pa en tidig promenad innan det bar av hem mot Sverige igen.

Frick on a stick vad jag kommer sakna allt detta!

måndag 29 mars 2010

Tre dagar kvar

Idag blir det ett inlagg i racerfart for internetcafet stanger snart. Bilderna kommer i en enda rora pa slutet men det ar bara att gilla laget.
Min langpromenad med Eddie, Alice och Melchior harom dagen blev en riktig hit. Vi var ute i tre timmar och tog oss enda till Alhurin och tillbaka. Dessutom blev det lite mys med fika pa toppen av ett berg. Melchior ar helt underbar pa tu man hand, jag ar kar. Han tyckte dock att det var lite for varmt och passade pa att bada i varenda gyttjepol vi passerade. Om jag bara hade haft minneskortet i kameran sa hade det blivit manga fina bilder.

Idag var Ronna och jag till veterinaren med Doggie och Dolly. Doggie har problem med oronen och Dolly har lyckas skara sig mellan tva tar. Bada tva skotte sig jattebra och Doggie tyckte att det var en riktig hojdare att aka bil. Pa vagen hem sag vi de tva hundarna som Gill och jag forsokte fanga forra veckan. En av dem sprang langs vagen och den andra var inne i en liten by. Eftersom bilen redan var full med hundar var det inte riktigt lage att fanga dem och nar vi akte forbi senare sag vi inte skymten av dem.

Nu ar det inte sa manga dagar kvar tills jag aker hem och bade jag och mina bilkumpaner fasar. Ingen av oss ar sarskilt sugen pa att atervanda hem men jag forsoker tanka pa min katt for att sta ut.

Jahapp, det gick inte att ladda upp bilderna sa jag far spara dem till nasta gang istallet.

lördag 27 mars 2010

Jag blev sa glad nyss. Jag stod inne pa Mercadona och valde bland en uppsjo av svinbillig vodka men det var inte det som gjorde mig glad utan ett telefonsamtal. Irene som vi hyr av ringde och sa att Dudley ar inbokad till Schweiz om tva och en halv vecka.
Idag akte Tony till England och jag har fatt i uppdrag att vara barnvakt at hans telefon. Inget roligt uppdrag eftersom det ringer pa den precis hela tiden. En bra sak med att han akte var att han lamnade Primera hos oss igar. Hon har ju bott hemma hos honom sedan sin kastrering men ska aka med mig i bilen till Sverige sa nu far hon nagra dagar pa sig att bli bundis med mina hundar och Sandy som ocksa liftar med mig. Primera var sig lik och foll pladask for lille Bob.

I forrgar upptackte jag att Rover ar en riktig myskille. Hur kan jag ha varit har i tva manader utan att lagga marke till honom? Han har skadat en tassen och far flexicam och nar jag skulle ge honom det haromdagen tog jag ut honom ur buren och satte honom i knat. Han stormtrivdes dar och somnade som en lite baby pa rygg. Han har bara varit en i mangden for mig forut men nu sag jag hans personlighet.
Idag har jag min sista ledighet innan jag aker hem och jag planerar att spendera den med ett hundgang uppe i bergen. Jag har hittat ett fint vattenfall dar man garna sitter nan timma medan hundarna leker runtomkring.
Penny som vi fangade precis i borjan av min vistelse har har utvecklats nagot enormt. Hon blir glad nar man kommer in i buren och busar garna med de andra hundarna. Hon och Polly far fortfarande ett extra mal mat om dagen och det har givit resultat pa dem bada tva aven om Polly fortfarande paminner lite om ett skelett. Det gar i alla fall i ratt riktning.

torsdag 25 mars 2010

Forsok att fanga hundar

Igarkvall var jag pa langpromenad med Alice, Eddie, George och Lola. Det finns sa otroligt mycket fina promenadvagar runt SOS sa det ar verkligen jattetrakigt att vi egentligen inte far ga dar.

Idag var jag och Gill och letade efter tva hundar som hon sett sitta bredvid vagen. En spansk man hade sett dem springa in pa sin apelsinodling och han lat oss ga in dar och leta. Tyvarr var det sa mycket trad att vi inte sag skymten av dem. Efter en stund traffade vi en annan man som bodde dar inne och han hjalpte till att leta aven om han var mer intresserad av att dansa och forsoka komma at att tafsa pa oss. Det blev inga nya hundar idag men vi ska halla ogonen oppna i fortsattningen.

Just nu ar vi sju stycken volontarer sa de flesta hundar far komma ut tva ganger per dag. Idag var det aven ett engelskt par har som hjalpte till att ta in hundar i lekhagen och leka med dem. Vi har blivit lite modigare och smyger upp pa berget med flera grupper varje dag och det marks verkligen pa hundarna att de far springa losa oftare.

måndag 22 mars 2010

Jack russeln Jorge

Vi har fatt ytterligare en liten skatt i var samling, Jack russeln Jorge. Han koptes av en engelsk familj fran en djuraffar men som sa manga andra (puckade) engelsman ska de aka tillbaka till England och lamnar kvar sin hund. Han ar bara tio manader och en riktig gobit.




Idag var veterinaren Wayne har och renoverade lite hundar. Inga allvarliga saker men det ar skont att slippa aka in till veterinaren i stan med dem.

Det blir mest bilder idag for jag kommer inte pa sa mycket mer som har hant sen sist. Igar var det ju sondag sa da slappte vi nastan alla grupper uppe pa berget. Enligt Ronna sager spansk lag att de inte kan forbjuda oss att ga dar annars heller. Hon ska kolla upp det sa jag haller tummarna for att det stammer sa att vi kan komma igang med vettiga promenader igen.

Sigrid

Sigrid och min burkompis Maria


Diego

Benji oser pa
Benji och Olivia

Maria visar basta sattet att spendera en ledig morgon

onsdag 17 mars 2010

Los hund

For de som ar intresserade kan jag beratta att kalaset och dansshowen var fulltraffar bada tva :)

Vi har inte fatt nagra nya hundar sen sist, vilket ar ganska skont. De hundar vi har borjar bli ganska stressade av att inte fa springa losa sa mycket som forr. Darfor smyger vi upp pa berget sa ofta vi kan och later dem springa en stund. Vi haller oss i utkanten av marken for att inte stota oss for mycket med agaren. Tony kommer antagligen sla ihjal mig nar han ser bilderna men eftersom han inte forstar svenska planerar jag att ljuga och saga att det ar gamla bilder fran nar vi fortfarande fick slappa hundarna.
Lily, en av favoriterna
Rasmus och Leo
Lucas
Matt
Melchior, som aven han tillhor toppskiktet

Whiley, Lucas och Melchior

Lucas posar och Melchior vantar pa att Whiley

ska komma sa han far busa med honom

Melchior laddar


Balthazar


Tom

Grannarnas enorma svarta schafer hade lyckats ta sig utanfor deras staket idag. Den var inte alls sa pigg pa att vi gick forbi gang pa gang med hundar men den var ganska radd sa sa man till den ordentligt backade den undan. Jag algade upp med lite mat och vatten at den for den sag ganska olycklig ut dar den lag mitt i solen och vaktade grinden hela dagen. Jag har inte en aning om hur en sa stor luns lyckats ta sig ut.

Nya Maya ar en riktig mystjej. Hon gar sa fint i kopplet men hon orkar inte med nagra jattepromenader och det ar ju forstaeligt.

Jattedraktiga Maya

måndag 15 mars 2010

Platsbrist

Forst tva bilder pa underbart fina Monique. Tyckte hon var sa snygg sa jag ville dela med mig av dem.
Idag kom ytterligare en ny hund. Vi borjar fa lite ont om burar trots att Brian kampar pa som en galning for att bygga nya. Polly har fatt flytta in hos Doggie och Tricky och Max och Beau (som numera heter Jo) bor hos Rover och hans medbrottslingar. Den nya hunden som kom idag heter Maya och ar nan slags husky. Hon ar draktig och ser ut som om hon ska valpa vilken sekund som helst.

Nu har jag tva bilder pa Max och Jo. De var inte sa intresserade av att bli fotade sa bilderna blev inte sa bra, men anda. Jo ar den roda och Max den svarta.
De fem valparna som ska flytta till oss kom pa besok igar. De ar fortfarande valdigt sma och tva av dem har lunginflammation sa de far bo kvar hos damen som raddade dem i nagra veckor till.
Vi har kommit pa att vakten som inte vill att vi ska ga med hundar pa berget ar ledig pa sondagar sa igar tog vi flera grupper dit och lat dem springa losa ett tag. Det var verkligen uppskattat. De sprang som galningar, jattekul att se dem sa glada.

Imorgon ska vi fira Jossans och Marias fodelsedagar och i ett svagt ogonblick lovade jag att jag ska upptrada med en dans sa det blir ett kort inlagg idag for jag maste hem och ova. Nasta gang far ni se bilder pa fina Maya.