fredag 28 maj 2010

Många hundar som åker

Sophie bestämde sig en kväll för att bli innehund


Nu har värmen börjat slå till på allvar och det märks både på hundar och volontärer. Pölen där hundarna brukade bada under promenaderna är helt uttorkad men de klafsar glatt omkring i leran. Vi har även fått problem med vattenförsörjningen till gården men som tur är ställer våra underbara grannar Steve och Maureen upp med vatten när det behövs. Problemet är inte att det inte finns vatten utan att det som finns är smutsigt. Vi tror att vi är en lösning på spåren men eftersom det går åt otroliga mängder vatten varje dag är det tur att det finns människor som ställer upp. Det är lite ironiskt att sist jag var här kämpade vi för att få bort vattnet och nu gör vi allt vi kan för att få vatten.


Denko i badbaljan i lekhagen

Förutom värme och vattenbrist är allt frid och fröjd. Vi har skickat en massa hundar till Sverige och England. Trots det är det fullt eftersom det hela tiden kommer in nytt friskt blod.
Dolly, Mea, Penny och Betty har åkt till England där Mea och Dolly redan har hem fixade och Penny och Betty väntar på att bli placerade. SOS kontaktperson Tania hälsar att alla fyra trivs bra och verkar njuta av sitt nya liv.
Det var ett litet projekt att bada dem innan de skulle åka. Det var bara Mea som verkade uppskatta behandlingen.


Även Sverige har fått äran att ta emot två nya hundar, Lulu och Jorge. Det känns lite tomt utan dessa två busungar inne på campingområdet.

Som tur är har vi fått busungen Sigge som ersättning. Han växer så det knakar och är numera rumsren. På morgnarna väcker han mig genom att torpedera mitt ansikte med sin spetsiga nos och bita mig i näsan. Han har börjat tappa babytänderna och räknar sig själv som det största och modigaste hunden på hela SOS.
Tyvärr har Melchior kommit lite i skymundan sen Sigge kom in men vi tog oss i alla fall en kvällspicknick med vin och choklad för några dagar sedan.

Freeda, Henry och Lana är tre nya vovvar. Freeda skulle avlivas eftersom hennes ägare tyckte att hon var för lekfull. Hon fullkomligt älskar att jaga bollar och vi har planer på att föra samman henne med Max som även han är ett bollfreak.

Både Lana och Henry lämnades kvar då deras ägare flyttade (dock inte samma ägare). Båda två är väldigt tillgivna och trivs inte i frånvaro av människor.


Lana


Henry

Om bara några dagar åker Harry och Sammi också till England och Scip har flyttat hem till Tony så då kan vi börja portionera ut de nya hundarna i burar. Det kommer bli ett himla pusslande innan vi fått till grupperna eftersom flera hundar har blivit ensamma sedan deras kompisar har flyttat.
Scip som flyttade till Tony


Harry som snart ska till England

Ricki är en hund som var otroligt nervös när han kom in och som det inte gick att gå på promenad med men de senaste dagarna har han verkligen kommit ut ur sitt skal och nu följer han glatt med på bergspromenader tillsammans med kompisarna. Han är fortfarande nervös men har gjort otroliga framsteg. Någon dag ska jag försöka fånga honom på bild när han travar omkring på berget. De som känner honom förstår vilken jättegrej det är!

2 kommentarer:

  1. Vilket otroligt arbete ni gör där borta. Tack för allt! :)

    SvaraRadera
  2. Heja tjejer! Fantastiska insatser och glatt humör, vilka hjältinnor! Kram från Sverige :)
    Caroline, Michelles mamma

    SvaraRadera