måndag 8 mars 2010

Nya hundar...igen

Sen sist jag skrev har vi fatt in tva nya hundar. Forst kom lilla Lulu. Hon lamnades in av en engelsk familj som hittat henne i en soptunna. De beholl henne som fosterhund i en manad men nu ska de flytta tillbaka till England och kan inte ta henne med. De var valdigt ledsna nar de lamnade in henne. Just nu bor hon inne i min och Marias husvagn eftersom det inte finns plats for henne ute pa garden. Hon verkar stormtrivas med att ligga och grotta i Marias sang hela natterna istallet for att ligga i regnet och kylan ute i en bur. Hon ar sa dar harligt valpigt nyfiken men blir lite radd nar de andra hundarna skaller. Dessutom snarkar hon som en hel karl.

Den andra nykomlingen Bob hittades i Coin. En spansk man brukade mata Bob och hans granne foreslog att de skulle fraga SOS om vi kan ta hand om honom. Han ar ett riktigt busfro som leker med allt han kommer at. Han och Lulu gar pa promenader tillsammans men Lulu blir lite radd nar Bob busar for mycket. Jag undrar om han haft ett hem tidigare for han gick kanonfint i koppel fran forsta stund. Men han kan inte vara sarskilt gammal.


Precis nar vi skulle aka for att hamta Bob kom en dam och berattade att det lag en hund ihopkurad i regnet en bit bort. Vi akte efter henne till platsen dar hunden fanns. Forst sag det ut som en sten som lag vid sidan av vagen. Den stackars kraken var genomblot och fros sa hon skakade. Palsen var tovig och smutsig och det gick inte att se ogonen. Nar jag plockade upp henne rorde hon inte en fena. Hon var i riktigt daligt skick. Vi lindade in henne i handdukar och forsokte varma henne. Tony tog henne till veterinaren som konstaterade att hon ar blind och dov. De hittade aven ett mikrochip och tydligen var var lilla tjej 15 ar gammal. De lyckades inte fa tag pa agaren men daremot agarens pappa som skulle aka och hamta hunden. Tyvarr vet jag inte vad som hande darefter men jag hoppas att hon kan aterhamta sig.

Imorgon aker Joanna hem i sallskap med fyra hundar; Toby, Ciro, Lucky och Ella. Vi har varit lite nervosa for att Tobys papper inte skulle hinna bli klara men det blev fardigt idag. Imorgon bitti har vi alltsa hundbad att se fram emot. Ikvall ska vi ata ost och kex for att fira av Joanna.




3 kommentarer:

  1. guuud så fina!

    Kram Malin

    SvaraRadera
  2. åh så kul det kommer bli ikväll! Hoppas man hinner träffa alla!

    SvaraRadera
  3. Oj man får hoppas vid gudarna att denna blind,döva hund hade irrat bort sig av sig själv, tanken på att dom skulle ha lämnat henne där i sitt öde gör så "ont i hjärtat" att ens tänka på!
    Han ser riktigt busig ut er nyförvärvda hund Bob, han kommer nog inte ha någe problem att hitta sig rätt i flocken.
    Vilken "LYCKA" för Joanna att få ta med sig 4 st hundar hem till Sverige.
    Pratade med Elin imorse kl 06.30 då var dom bara fyra mil från hemmet i Umeå, hon sa att Ciro och hon sov i baksetet med varandra och han var så lugn och fin.Lyckliga Elin och Ciro som fick varandra.Och lyckliga ni som befinner er där hos era undebara fyrbenta och tvåbenta vänner!
    Tack för ditt blogg Malin!
    Vänligen/Sol

    SvaraRadera